2013-05-25

Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, на Прокуратурата, на Съда, на Правителството, на Президента, и на другите държавни институции! – 565



Address for letters:
Янко Николов Янков –
гражданско лице – гражданин на Европейския съюз,
Председател на Партия Либерален конгрес,
Председател на Съюза на юристите-демократи,
Председател на УС на Базисния Институт
за Проучване и защита на човешките права,
Дописен член (член-кореспондент) на
Българската академия на науките и изкуствата
--------------
ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172
Web sites:
========================================================= 
25 Май 2013 г.

Всички карти на масата и отговорност
за престъпленията на
Специалните държавни служби,
на Прокуратурата, на Съда,
на Правителството, на Президента,
и на другите държавни институции! – 565

До г-н Сотир С. Цацаров
Главен Прокурор на България
(встъпил в официална длъжност на 21 Декември 2012),
Ad hoc Европейски Прокурор за България
(встъпил във фактическа длъжност на 16 Април 2013),
Съдебна палата, бул. „Витоша” №2, 1000 София
Към: ВКП вх. №3307/2013

Относно:
НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ
НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРОКУРОРСКИ, СЪДЕБНИ, АДМИНИСТРАТИВНИ И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ВИД ПРЕПИСКИ И ДЕЛА,
в които са отразени и се съдържат фактите
относно жестоката престъпна дейност,
в резултат на която България е доведена до сегашното състояние на тежка национална катастрофа.

І.
            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            ВЕЧЕ ТЕЧЕ ШЕСТИЯТ МЕСЕЦ от встъпването Ви в длъжността на Главен Прокурор на България,
            а с това поне за мен (или спрямо мен) ВЕЧЕ са отпаднали почти всичките онези високи принципни съображения,
            които, както знаете, официално и писмено съм изтъквал, за да провеждам стратегията на АПРИОРНА ЛИЧНА И ИНСТИТУЦИОНАЛНА УВАЖИТЕЛНОСТ и на обезпечаване на напълно достатъчно начално или „стартово“ време, необходимо да се ориентирате в конкретната световна, европейска и българска ситуация и СВОБОДНО И ПО СЪВЕСТ да решите с кого да бъдете – с Правото или с Мафията.

            При това от моите многобройни адресирани до Вас писмени текстове Вие несъмнено превъзходно знаете
            КАКТО ТОВА, че през цялата си вече почти половинвековна дейност на юрист аз интензивно съм изтъквал тезата, че в комунистическа и посткомунистическа България прокурорите и съдиите са зависими агентурни лица, които са внедрени в съдебната система от престъпните комунистически и посткомунистически специални служби и от Мафията;
            ТАКА И ТОВА, че не храня дори и капка наивност относто характера на Вашето лично и институционално поведение.

         Така, след вече половингодишно Ваше лично и институционално поведение считам, че несъмнено са налице определени групи внушително и пределно ясни факти и основания
         за предяваване на мое ПО-РАДИКАЛНО ПРОФЕСИОНАЛНО И ГРАЖДАНСКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВАС,
         в контекста на което ОТНОВО ДА ЗАЯВЯ, ЧЕ ЕНЕРГИЧНО НАСТОЯВАМ ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРОКУРОРСКИ, СЪДЕБНИ, АДМИНИСТРАТИВНИ И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ВИД ПРЕПИСКИ И ДЕЛА,
в които са отразени и се съдържат фактите
относно жестоката престъпна дейност,
в резултат на която България е доведена до сегашното състояние на тежка национална катастрофа.

            В частност, КАКТО КАТО ЛИЧНО ЗАСЕГНАТ от визираната престъпна дейност, ТАКА И КАТО официален представител на няколко пострадали от тази престъпна дейност легитимни обществено-политически формирования,
ИЗРИЧНО, ЯСНО, КАТЕГОРИЧНО И ЕНЕРГИЧНО НАСТОЯВАМ ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ
ТОТАЛНА НАДЗОРНА
РЕВИЗИЯ ЗА ПРАВОСЪОБРАЗНОСТ
НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СВЪРЗАНИ С МОЕТО ИМЕ
ПРОКУРОРСКИ, СЪДЕБНИ, АДМИНИСТРАТИВНИ И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ВИД ПРЕПИСКИ И ДЕЛА
от времето на 70-те (седемдесетте) години на ХХ (Двадесети) век до днес!!!

*************

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            Така, в контекста на по-горе пределно ясно формулираното мое
КОНКРЕТНО ИСКАНЕ ЗА ТОТАЛЕН ПРОКУРОРСКИ НАДЗОР ВЪРХУ ДЕЙНОСТТА НА ОФИЦИАЛНИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И НА ОФИЦИАЛНИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИОНАЛНИ ЛИЦА
            тук привеждам следния текст:

http://www.eurochicago.com/2010/04/dans-e-podslushvala-i-sledila-nezakonno/

„ДАНС е подслушвала и следила незаконно

2010.04.23, 3 коментари, Силвия Георгиева /СЕГА/, http://www.segabg.com
            Служители на ДАНС са прилагали незаконно специални разузнавателни средства (СРС) и са използвали събрана информация не според функциите на агенцията.
            Това изненадващо разкри вчера шефът на ДАНС Цветлин Йовчев, след като излезе от заседание на парламентарната подкомисия за контрол над използването на СРС.
            Той заяви, че данните за тези нарушения вече са предадени на прокуратурата, но отказа да посочи колко са въпросните служители, кога са били хванати в нарушение и как са били санкционирани. От Върховната касационна прокуратура обясниха, че днес ще проверят в деловодството си дали от ДАНС има сигнали и какви.
            В момента прокуратурата разследва арестувания като бос на престъпна група при операция „Октопод” бивш служител на ДАНС Алексей Петров за издаване на държавна тайна.
            Обявено бе, че в офисите му на басейна „Спартак” са открити секретни материали от ДАНС. Все още обаче Петров няма обвинение за злоупотреба с класифицирана информация.
            Най-големият скандал, свързан с ДАНС и използвани от нея специални разузнавателни средства, бе през 2008 г. заради информационното дело „Галерия”. Тогава шеф на агенцията бе Петко Сертов, а негов съветник – Алексей Петров. Макар че целта на разработката е била да се намери информатор в самата служба, се оказа, че са вземани разпечатки и са подслушвани политици, депутати и журналисти. На няколко пъти бе обещавано разработката да бъде разсекретена, но това не се случи дори и с изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов. Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев обясни, че не може да стават публично достояние СРС, които не са използвани като доказателство по дело, което важи и за телефонните разпечатки. При евентуално разсекретяване на лични данни пък били застрашени интересите на хората, попаднали в разработката.
            Софийската военна прокуратурата първоначално отказа да започне разследване по казуса „Галерия”, защото не откри данни за престъпление. Военно-апелативната прокуратура обаче отмени отказа и прати преписката в Софийската градска прокуратура. Миналия ноември там бе образувано досъдебно производство за злоупотреба със служебно положение във връзка с доклада на комисията за контрол на ДАНС за делото „Галерия”. Обвинения още не са повдигнати.
            Шефът на подкомисията за СРС Веселин Методиев съобщи пред „Сега”, че Йовчев не е засегнал проблема за злоупотребата с подслушване пред депутатите. Но обещал да прати писмен отчет на ДАНС за това как са се прилагали специални средства от служителите в агенцията през 2009 г. „Засега няма жалби до подкомисията, свързани с нерегламентирано прилагане на специални средства, въпросът стои открит за нас”, каза още Методиев.
            На заседанието на комисията дълго се е обсъждало как да се съхраняват и унищожават данни, събрани със СРС. Депутатите са се съгласили, че са необходими различни критерии за съхраняване на подобни данни в зависимост от това кой е заявителят – дали е за криминална ситуация или за нуждите на контраразузнаването. Сред другите законодателни промени, които са обсъждали 6-те членове на подкомисията и Йовчев, е евентуалното намаляване на срока за съхранение на данни от СРС, обясни Веселин Методиев. „Сроковете, които съм виждал в публични архиви за дадени хора, са били от порядъка на десетки години. Може би е добре да се помисли за намаляване на сроковете за дадени случаи. Но когато те са от важни от гледна точка на националната сигурност, може да се разпише и по-дълъг от сегашния срок”, коментира Методиев.
Разследване
            Вчера се разбра, че ДАНС е подала поисканата от депутатите информация за досието на Алексей Петров. Шефът на комисията за контрол над ДАНС Волен Сидеров обясни, че Петров е назначен като кадрови служител с чин „капитан” в Национална служба „Сигурност” (НСС) през 2001 г. от министър Емануил Йорданов по предложение на тогавашния шеф на службата Атанас Атанасов. През всичките години до 2009 г. той е бил кадрови служител. „По същото време той отчита годишен доход от близо 4 млн. лв.”, отбеляза Сидеров. По думите му има доста неизяснени моменти как точно се е водил и какви функции е изпълнявал Петров, докато е бил в ДАНС през 2008-2009 г.
            Комисията е взела решение да изслуша Атанас Атанасов, Емануил Йорданов, Иван Чобанов, който също е ръководил службата. Атанасов би трябвало да изясни с какви мотиви е предложил Петров да бъде назначен. Чобанов трябва да даде информация за опитите да бъде освободен Петров. Според Сидеров би трябвало да бъде разпитан и Георги Петканов по случая с Алексей Петров.

3 Comments

Nik said:
            Професор Янко Янков-Вельовски от години предупреждава българската, европейската, американската и световната общност за действителната същност на ДАНС.
            Разбира се, предупрежденията му остават глас в пустиня, защото корумпираната част от европейския, американския и световния елит е заинтересована от провеждането на тотален геноцид над българското население.
            Ако смяташ, че това не те засяга, значи то е било предназначено точно за тебе. Впрочем, може и да не го четеш – ще дойде ден, когато ще го изпиташ на собствения си гръб. Но вече ще бъде късно…
            Ти решаваш!

ДанС в Мафията/Мафията в ДанС

ДАНС – център или периферия на Новата империя на злото?

ДАНС – център или периферия на Новата Империя на злото? (2)

ДАНС-център или периферия на Новата Империя на злото? (3)

ДАНС – център или периферия на Новата империя на злото (5)

ДАНС – център или периферия на Новата Империя на Злото (6)

Отговорност за престъпленията на ДАНС

Отговорност за престъпленията на ДАНС-2

Отговорност за престъпленията на ДАНС!-3

Отговорност за престъпленията на ДАНС!-4

Отговорност за престъпленията на ДАНС!-5

Отговорност за престъпленията на ДАНС – 6
# 23 април 2010 at 8:39 AM

            Това изненадващо разкри вчера шефът на ДАНС Цветлин Йовчев
            За кого е изненадващо като е публична тайна, че ДАНС работят часпром, пардон, политпром. През няколко месеца цъфва по един нов скандал с подслушване я на политик, я на депутат, я на съдия и естествено се оказват незаконно подслушвани.
            За кого е изненадващо?
# 24 април 2010 at 6:00 AM

            Преди няколко дни слушах по радиото бившия министър на вътрешните работи, който е назначил А Петров. Не разбирам като е бил назначен преди толкова време какво се е случило през последните две правителства, че никой не е забелязал какво прави и какво не прави той в МВР?
# 3 май 2010 at 12:10 PM

 

--- --- --- --- --- --- ---

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            Тъй като така визираният казус е пределно и недвусмислено ясен,
            категорично и ясно настоявам
         СПЕШНО И НЕОТЛОЖНО да възложите на Специализиран прокурорски екит и на Националната следствена служба
         КАКТО прецизно да извърши легитимните процедури,  
         ТАКА И своевременно да ме уведомяват за хода и резултата от тези процедури.
            Впрочем, Господин Главен Прокурор Цацаров,
         Настоявам за най-строго и прецизно спазване на принципите и нормите на Правото.
25 Май 2013 г.                                                          Янко Н. Янков

Няма коментари:

Публикуване на коментар